Concurs de Fotografii matematice: “Deci, Mate!”
Vezi câştigătorii
Alte poze şi eseuri
Procesul de jurizare s-a încheiat!
Criteriile care au stat la baza procesului de jurizare au fost următoarele:
- abordarea inovativă a temei concursului
- creativitatea în alegerea temei fotografiei
- calitatea fotografiei
- relevanţa titlului fotografiei
- conţinutul eseului
- originalitatea mesajului.
În urma analizării tuturor portofoliilor primite şi a centralizării punctelor obţinute, juriul a acordat:
- 4 premii I
- 3 premii II
- 3 premii III
- 7 menţiuni
Echipa care a analizat portofoliile concurenţilor a fost formată din următoarele persoane:
Gabriela Streinu – Cercel
- Consilier superior, sectorul de activitate Curriculum de matematică în învăţământul preuniversitar, la Centrul Naţional pentru Curriculum şi Evaluare în Învăţământul Preuniversitar (CNCEIP)
- Profesor de matematică, la Şcoala Superioară Comercială Nicolae Kretzulescu, Bucureşti
- Şef arie curriculară şi metodist municipiul Bucureşti
Ion Cicu
- Profesor de matematică, la Şcoala nr. 96, Bucureşti
- Metodist al ISMB
- Redactor la Gazeta Matematică, membru SSMR
- Membru al echipei de redacţie la portalul viitoriolimpici.ro
Luciana Terente
- Educational specialist, responsabil cu oferirea suportului psihopedagogic în procesul de dezvoltare a produselor eLearning, SOFTWIN, divizia Intuitext
Brigitte Bodescu
- Product manager, SOFTWIN, divizia Intuitext
Concursul „Deci, mate!”
Sub egida “2010 - Anul Matematicii în Şcoala Românească”, site-ul nostru a găzduit al doilea concurs al acestui an, cu titlul „Deci, mate!”. Competiţia s-a adresat elevilor din învăţământul preuniversitar şi a avut ca scop stimularea imaginaţiei şi a creativităţii elevilor, pentru descoperirea matematicii în lumea înconjurătoare.
Concursul a constat în întocmirea unui portofoliu alcătuit dintr-o fotografie inedită cu conţinut matematic şi cu titlu sugestiv şi un eseu inspirat de această imagine. La notarea portofoliilor, juriul a avut în vedere atât criterii care vizau fotografia, cât şi eseul.
S-a înscris un număr de 88 de echipe, formate din elevul participant la concurs şi cadrul didactic de matematică care s-a implicat alături de elev în participare, iar rezultatele sunt remarcabile!
Te invităm să vizitezi paginile câştigătorilor şi să te bucuri de gândurile matematice surprinzătoare şi de fotografiile inedite ale celor mai creativi şi inspiraţi participanţi!
Vezi condiţiile de concurs
Generalităţi şi recomandări
Concursul se adresează elevilor din învăţământul preuniversitar, oricare ar fi nivelul de studiu (primar, gimnazial, liceal), şi are ca scop stimularea imaginaţiei şi a creativităţii elevilor, pentru descoperirea matematicii în lumea înconjurătoare.
Concursul constă în realizarea unei fotografii inedite din natură, mediul înconjurător sau a unei situaţii din viaţa reală care să aibă un conţinut matematic. Fotografia va fi trimisă prin email organizatorilor pentru publicare pe site, însoţită de un titlu sugestiv şi un eseu inspirat din această imagine, eseu care trebuie să cuprindă între 200 şi 500 de cuvinte.
Nu se acceptă în concurs fotografii prelucrate, modificate sau trucate.
Concursul se va încheia pe 31 august 2010 (ultima zi de trimitere a emailului cu fotografia şi eseul) iar rezultatele vor fi publicate pe site-ul www.anulmatematicii.ro în cursul lunii septembrie. Juriul va lua în considerare toate materialele trimise până pe 31 august 2010. Adresa de email pentru trimiterea portofoliilor este: concurs@anulmatematicii.ro.
Portofoliul
- Portofoliul trebuie să conţină:
- Fotografia realizată de către elev într-un format foto acceptat (jpg, bmp etc.)
- Un titlu sugestiv pentru fotografia propusă, titlu ce nu trebuie să depăşească 5 cuvinte sau 50 de caractere
- Un eseu de 200 – 500 de cuvinte redactat de către elevul care a realizat fotografia, semnat de către elev cu datele sale: nume, prenume, clasă, şcoală, localitate, judeţ
- Numele şi prenumele cadrului didactic sau / şi al părintelui care a ghidat şi a ajutat elevul în crearea portofoliului pentru acest concurs (dacă este cazul).
Jurizarea
- La notarea portofoliilor, juriul va avea în vedere următoarele criterii:
- abordarea inovativă a temei concursului
- creativitatea în alegerea temei fotografiei
- calitatea fotografiei
- relevanţa titlului fotografiei
- conţinutul eseului
- originalitatea mesajului.
Recompense
Toţi elevii participanţi la concurs vor primi diplome de participare. De asemenea, cadrele didactice care se implică alături de elevii lor în participarea la acest concurs vor primi diplome de participare.
Elevii premiaţi vor primi pe lângă diplome şi premii în obiecte. Fotografiile câştigătoare vor fi promovate pe site-ul www.anulmatematicii.ro.
Fiecare participant, prin înscrierea la concurs şi trimiterea materialelor pentru jurizare, îşi dă acordul pentru publicarea respectivelor materiale, în funcţie de deciziile juriului, pe site-ul www.anulmatematicii.ro.
Vezi rezultate jurizare